Wat is het salaris van een beveiligingsmonteur

Het gemiddelde salaris van een beveiligingsmonteur is € 2.900,- bruto per maand. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn: een auto van de zaak die je eventueel ook privé kan gebruiken, 25 vrije dagen en 13 ATV dagen en opleidingsmogelijkheden.

Het salaris van een beveiligingsmonteur is afhankelijk van werkervaring en kennis. Een startende beveiligingsmonteur gaat samen met een ervaren monteur aan het werk en start dan vaak met het aanleggen van bekabeling en het ophangen van sensoren. Op termijn zal je de componenten gaan aansluiten en de alarmcentrale programmeren. Binnen de beveiligingstechniek is het belangrijk dat je in het bezit bent van diploma's en dat je op deze manier gecertificeerd bent om zelfstandig installaties op te leveren. Het salaris is onder andere hiervan afhankelijk.

Het salaris van een beveiligingsmonteur

Het is logisch dat een startende beveiligingsmonteur niet hetzelfde verdient als een gecertificeerde monteur met 10 jaar ervaring. Kom je net van school bijvoorbeeld een MBO 2 in een technische richting dan zal je tussen de €1700,- en €1900,- bruto per maand gaan verdienen. Heb je een elektrotechnische opleiding op MBO 4 met succes afgerond dan zal het aanvangssalaris ongeveer €2400,- bruto per maand zijn. Zodra je een paar jaar ervaring hebt opgedaan en een MBV en TBV opleiding gedaan hebt dan zal je minimaal €2700,- bruto per maand verdienen en kan je gebruik maken van een representatieve bedrijfsauto. Kijk hier voor een volledige functieomschrijving van een beveiligingsmonteur.

  • Het salaris van een beveiligingsmonteur Starter MBO-2: €1700 - €1900 bruto per maand
  • Het salaris van een beveiligingsmonteur Starter MBO-4: €2200 - €2400 bruto per maand
  • Het salaris van een beveiligingsmonteur 4 jaar ervaring: €2400 - €2700 bruto per maand
  • Het salaris van een technicus beveiligingstechniek: €2900 - €3500 bruto per maand
  • Het salaris van een technicus beveiligingstechniek met TBV en min. 10 jaar ervaring: €3500 - €4200 bruto per maand
Beveiligingsmonteur Opleiding Teqjob

Doorgroeimogelijkheden

Door verdere specialisatie en het volgen van een deeltijd HBO studie kun je doorgroeien naar een salaris van boven de €4000,- bruto per maand. Specialisaties zijn mogelijk in de Cyber security, ICT specialist, toegangscontrole of richting een management functie. Vrijwel al onze aangesloten partners bieden jou de mogelijkheden om verder te ontwikkelen maar hou er rekening mee dat deze opleidingstrajecten zijn die wel discipline en doorzettingsvermogen vragen. Je praat al gauw over trajecten van 4 jaar of meer dat je naast je werk en privé leven wel 8 uur per week aan je studie moet besteden.

Secundaire arbeidsvoorwaarden van een beveiligingsmonteur

De meeste installatiebedrijven in de beveiligingstechniek hanteren de CAO Metaal & Techniek Technisch Installatiebedrijf Deze CAO schrijft ook het aantal vrije dagen voor waar je recht op hebt. Hou er wel rekening mee dat ADV dagen op verschillende manieren ingevuld kunnen worden. Bijvoorbeeld een 38 urige werkweek of 13  ADV dagen en deze dagen kunnen worden aangewezen door de werkgever bijvoorbeeld in de grote vakantie. Daarnaast heb je over het algemeen 25 vrije dagen die je zelf in overleg kan opnemen en natuurlijk de feestdagen.

Beveiligingsmonteur vacatures

Ben je opzoek naar werk als beveiligingsmonteur, kijk dan op onze vacaturepagina. Kijk of er een functie tussen staat die bij jou past of zoek op locatie. Je kan altijd een open sollicitatie naar ons opsturen en dan nemen wij spoedig contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Wil jij werken in de Champions league van de beveiligingstechniek? 

TeqJob Beveiligingstechniek is in 2020 een samenwerking aangegaan met een groot landelijk installatiebureau wat gespecialiseerd is in het beveiligen van high security objecten. Hierbij moet je denken aan alarmsystemen bij defensie, musea, waarde opslag en overheidsgebouwen. Ben jij in het bezit van een TBV en heb je enkele jaren ervaring in de beveiligingstechniek als beveiligingsmonteur of technicus beveiligingstechniek dan maken wij graag kennis met je. <contact>

Informatie

TeqJob Beveiligingstechniek is de specialist in het recruitment van personeel in de vakgebieden elektrotechniek, beveiligingstechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. Wij zijn actief in de regio's Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06
Neem Contact op
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram