Beveiligingsmonteur opleiding

Beveiligingsmonteur opleiding

Volg een opleiding en ga direct aan de slag als monteur in de beveiligingstechniek! Bij vrijwel al onze aangesloten partners is het mogelijk om via een leer-/werktraject door te groeien naar een volwaardig beveiligingsmonteur binnen de elektronische beveiligingssystemen. Je gaat aan de slag met de nieuwste producten binnen de beveiligingstechniek. Toegepaste beveiligingsmaatregelen zijn cameratoezicht, cyber security, inbraakinstallaties, toegangscontrole en branddetectie. Stuur je CV direct op en ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.

Hou er wel rekening mee dat je minimaal een opleiding in de elektrotechniek, ICT of elektronica moet hebben op MBO 2/3 niveau om in aanmerking te komen voor een leer/werk traject.

Waarom een opleiding in de beveiligingstechniek

In de beveiligingstechniek zit een enorme toekomst. Beveiligingsinstallaties worden toegepast tegen inbraak, vandalisme, bescherming persoonsgegevens, brand, ongeoorloofd toegang tot gebouwen, woonhuizen en bouwplaatsen. Daarnaast zie je steeds meer van deze aspecten gecombineerd met elektrotechnische installaties / domotica / ICT naar elkaar toegroeien waarbij beveiligingstechniek de basis is. Je kan een prachtig ‘goed’ werkend datanetwerk hebben binnen je bedrijf of woonhuis, als deze niet goed beschermd is dan kan er enorme schade aangericht worden. Cyber security en netwerkbeheer zijn op dit moment grote ontwikkelgebieden binnen de beveiligingstechniek dus ook richting de ICT kan je aan de slag binnen de beveiligingstechniek.

Wat heb je nodig

Een afgeronde opleiding op minimaal MBO 2-4 niveau of een afgeronde technische VMBO opleiding met 2 a 3 jaar werkervaring en een rijbewijs is een vereiste. Daarnaast ben je gemotiveerd om je werk als assistent beveiligingsmonteur te combineren met de opleiding MBV-Monteur Beveiligingsinstallaties. Jij neemt zelf voldoende initiatief om deze opleiding binnen de daarvoor gestelde tijdsperiode voldoende af te ronden. Waar nodig kunnen wij jou daarbij natuurlijk wel ondersteunen. Je krijgt alleen een contract voor onbepaalde tijd als je het diploma behaalt hebt voor deze opleiding. Je kan binnen een jaar een volwaardig monteur zijn via dit traject. Houd er rekening mee dat je geen contact met justitie gehad mag hebben in verband met een VB -Verklaring van Betrouwbaarheid.

  • Cameratoezicht
  • Inbraakbeveiliging
  • Branddetectiesystemen
  • Toegangscontrole
  • Programmeren
  • Service en onderhoud

Carrière mogelijkheden Beveiligingsmonteur

Als beveiligingsmonteur heb je diverse specialisaties in de breedte zoals brandbeveiliging, service onderhoud, toegangscontrole en alarminstallaties. Bijvoorbeeld in de toegangscontrole techniek heb je tegenwoordig zeer complexe situaties / beveiligingsinstallaties met camera systemen (gezichtsherkenning) gecombineerd met toegangspassen of vingerafdruk herkenning. Hierbij moet je denken aan luchthavens, musea of grote kantoorgebouwen. Maar je kan je ook ontwikkelen in de hoogte en dan moet je denken aan werkvoorbereider of projectmanager. Dit betekend wel vaak dat je een HBO opleiding moet hebben of moet gaan volgen. Het salaris van een beveiligingsmonteur is goed en de baanzekerheid is groot.

Wat hebben wij jou te bieden

Werken in de beveiligingstechniek heeft voldoende uitdagingen en het is ook een vakgebied wat nooit stilstaat. Werken als beveiligingsmonteur betekend een leuke baan met toekomst en een contract voor onbepaalde tijd (als je het MBV diploma hebt) en met voldoende groeimogelijkheden. Het is zelfs mogelijk om door te groeien tot projectleider, als je gemotiveerd bent en tijd vrij maakt voor je studie.

Als je enige ervaring hebt in de elektrotechniek dan hebben wij misschien wel direct een baan voor je!

Beveiligingsmonteur Opleiding Teqjob

Functieomschrijving van een beveiligingsmonteur

Zoals aangegeven zal jij je niet snel vervelen in de beveiligingstechniek, er zijn voldoende uitdagingen en doorgroeimogelijkheden. Het is een vakgebied wat nooit stilstaat en waar je diverse opleidingen hebt om jezelf te specialiseren. Kijk hier voor een volledige functieomschrijving van een beveiligingsmonteur.

Heb je zin om aan de slag te gaan als leerling beveiligingsmonteur?

Neem contact met ons op via het contactformulier of stuur een mailtje naar [email protected]. Wij zullen binnen 2 werkdagen contact met je opnemen om de mogelijkheden met je te bespreken.

Informatie

TeqJob Beveiligingstechniek is de specialist in het recruitment van personeel in de vakgebieden elektrotechniek, beveiligingstechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. Wij zijn actief in de regio's Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06
Neem Contact op
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram