Wat is toegangscontrole

Toegangscontrole is een beveiligingssysteem of installatie die op basis van ingegeven variabelen bepaalt of een persoon of voertuig toegang krijgt tot de ruimte of het gebouw. Dit kan met behulp van een geautomatiseerd systeem zoals een tag / pasje of gezichtsherkenning.

Een toegangscontrole bestaat bijna altijd uit een combinatie vaan meerder technieken. Hierbij moet je denken aan:

  • Biometrische toegangscontrole (oog-, gezichts- en/of vingerprintherkenning)
  • Intercom
  • Cameraobservatie
  • Sloten
  • Poortjes met readers

Afhankelijk van de situatie kunnen er meer technieken ingezet worden. Dus bij een woonhuis met een voordeur en een slot kan er al gesproken worden over een toegangscontrole want alleen mensen met de juiste sleutel kunnen naar binnen zonder een koevoet te gebruiken. Meer geavanceerde systemen zie je in fabrieken en kantoren, hier heb je verschillende ruimtes met toegang voor specifieke personen. Een onbevoegde wil je geen toegang verschaffen tot een productieomgeving of een kantoor.

Door innovatie zijn er ook voor particuliere steeds meer elektronische oplossingen om toegang te krijgen tot een woonhuis, hou hierbij wel rekening met de zwakste schakel in het systeem en de wetgeving voor opnames die gemaakt worden met een camera. De zwakste schakel kan een onbeveiligde  wifi zijn waardoor er via het internet toegang verkregen kan worden tot een elektronisch slot. Gekeurde en veilige elektronische systemen zijn niet goedkoop!

Professionele en veilige toegangscontrole installaties worden aangelegd door erkende installateurs. Door in overleg te gaan met de klant kan er een op maat ontworpen systeem aangeboden worden. Er kan hierbij met een webbased toegangscontrolesysteem wat goed schaalbaar is en op afstand toegankelijk. Hierdoor wordt het eenvoudig om te bepalen wie er toegang heeft tot welke specifieke ruimte en dit kan gecontroleerd worden door een biometrisch systeem. Mogelijkheden zijn bijna onbeperkt, door bijvoorbeeld gebruik te maken van data-analyse software kan de wachttijd van een bezoeker onderzocht worden. Met deze informatie kan je dan weer andere processen aanpassen waardoor er efficiënter gewerkt kan worden.  Natuurlijk kan een toegangscontrole gecombineerd worden met domotica en een alarminstallatie.

Wat is een bouwkundige beveiliging

Een bouwkundige beveiliging zijn maatregelen zoals sloten, rolluiken, tralies of sloten om ruimtes ontoegankelijk te maken voor onbevoegde.

Read More
Wat is toegangscontrole

Toegangscontrole is een beveiligingssysteem of installatie die op basis van ingegeven variabelen bepaalt of een persoon of voertuig toegang krijgt tot de ruimte of het gebouw. Dit kan met behulp van een geautomatiseerd systeem zoals een tag / pasje of gezichtsherkenning. Een toegangscontrole bestaat bijna altijd uit een combinatie vaan meerder technieken. Hierbij moet je […]

Read More

Informatie

TeqJob Beveiligingstechniek is de specialist in het recruitment van personeel in de vakgebieden elektrotechniek, beveiligingstechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. Wij zijn actief in de regio's Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06
Neem Contact op
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram