Wat is een bouwkundige beveiliging

Een bouwkundige beveiliging zijn maatregelen zoals sloten, rolluiken, tralies of sloten om ruimtes ontoegankelijk te maken voor onbevoegde.

Een beveiligingsmaatregel staat nooit op zichzelf, een goede elektronische beveiliging of camerasysteem is weinig waard zonder een goede bouwkundige beveiliging en andersom. Andere maatregelen waar we rekening mee moeten houden zijn organisatorische maatregelen zoals een goed sleutelplan en compartimentering (waardevolle artikelen in een kluis). Diverse bouwkundige beveiligingen:

  • Sloten, mechanisch of elektrisch
  • Sluitsystemen
  • Rolluiken
  • Glasbeveiliging

Sloten, hang en sluitwerk

Goed hang en sluitwerk is voorzien van een SKG keurmerk en er zijn 3 classificaties:

1 ster, standaard inbraakwerend sloten, hang en sluitwerk die voldoen aan deze classificatie voldoen niet op zichzelf en moeten altijd gecombineerd worden met andere maatregelen om een betere beveiliging te realiseren. Dit zou het binnendringen door onbevoegde met 3 tot 5 minuten vertragen. Bij enkelvoudig gebruik kan een onbevoegde binnen 3 minuten binnen zijn.

2 sterren, zwaar inbraakwerend dit hang en sluitwerk kan zelfstandig toegepast worden en zou het binnendringen door onbevoegde met 3 tot 5 minuten vertragen.

3 sterren, extra zwaar inbraakwerend sloten, hang en sluitwerk wat voorzien is van deze certificatie zal het binnendringen door onbevoegde met minimaal 3 tot 5 minuten vertragen.

De toepassing van gecertificeerd hang en sluitwerk kan niet voorkomen dat een inbreker binnenkomt maar wel vertragen. De meeste inbraken zijn inbraken waarbij er een raam openstaat of waar er geen maatregelen genomen zijn. Goed hang en sluitwerk kan een inbreker ontmoedigen.

Sluitsystemen

Bij de toepassing van een sluitsysteem, worden diverse maatregelen gecombineerd. Bijvoorbeeld door elektronische herkenning van een sleutel weet het systeem wie er binnen is.

Rolluiken

Rolluiken zijn er in veel uitvoeringen, staal, aluminium, polycarbonaat en kunststof. Afhankelijk van de situatie en de attractiviteit of verzekeringseis worden de verschillende types toegepast. Voor een woonhuis worden vaak aluminium of kunststof rolluiken toegepast, deze hebben een vertragende werking maar ook voor isolatie en zonwering zijn deze rolluiken goed toepasbaar. Professioneel is het gebruikelijker om rolluiken van staal toe te passen en hierbij is dat dan ook een voorwaarde van een verzekeringsmaatschappij.

Glasbeveiliging

Dit zie je eigenlijk alleen in professionele omgevingen omdat dit een behoorlijk kostbare beveiligingsmaatregel is. deze bouwkundige beveiligingsmaatregel maatregel zal vrijwel altijd gecombineerd worden met andere maatregelen zoals een CCTV of elektronisch beveiligingsinstallatie.

Wat is toegangscontrole

Toegangscontrole is een beveiligingssysteem of installatie die op basis van ingegeven variabelen bepaalt of een persoon of voertuig toegang krijgt tot de ruimte of het gebouw. Dit kan met behulp van een geautomatiseerd systeem zoals een tag / pasje of gezichtsherkenning.

Read More
Wat is een bouwkundige beveiliging

Een bouwkundige beveiliging zijn maatregelen zoals sloten, rolluiken, tralies of sloten om ruimtes ontoegankelijk te maken voor onbevoegde. Een beveiligingsmaatregel staat nooit op zichzelf, een goede elektronische beveiliging of camerasysteem is weinig waard zonder een goede bouwkundige beveiliging en andersom. Andere maatregelen waar we rekening mee moeten houden zijn organisatorische maatregelen zoals een goed sleutelplan […]

Read More

Informatie

TeqJob Beveiligingstechniek is de specialist in het recruitment van personeel in de vakgebieden elektrotechniek, beveiligingstechniek, werktuigbouwkunde en industriƫle automatisering. Wij zijn actief in de regio's Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06
Neem Contact op
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram